„Progresul e o lege generală în toate manifestările vieţii.” (Mihail Sadoveanu)
Despre dotarea şcolii
Activitatea de instruire şi educare a elevilor se desfăşoară într-un local relativ nou, dat în folosinţă în anul 1975, format din 19 săli de clasă, 4 laboratoare (biologie, fizică, chimie şi informatică), 6 cabinete ( psihopedagogie, româna/matematică, geografie, istorie, educaţie fizică şi învăţători), bibliotecă cu sală de lectură, sala multimedia dotată cu videoproiector, Home Cinema, calculator şi televizor de tip plasmă, sală de festivităţi dotată cu instalaţie de sonorizare, sala de mese, cabinet medical, cancelarie şi birouri. Principalele date tehnice ale clădirii unde funcţionează şcoala noastră sunt următoarele:
- din punct de vedere juridic, clădirea şcolii este proprietatea M.E.N. şi se află în administrarea Consiliului Local al Municipiului Huşi
- suprafaţa construită a clădirii este de 1.274,65 mp
- suprafaţa desfaşurată este de 3.823,95 mp
- suprafaţa utilă este de 3.345,85 mp
- construcţia este realizată pe trei niveluri (parter + două etaje)
- înălţimea clădirii este de 14,15 m
- sălile de clasă au o suprafaţă de 54,80 mp
- laboratoarele au fiecare câte o suprafaţă de 75,57 mp
- cabinetele tematice au fiecare câte o suprafaţă de 15,88 mp
- sala de festivităţi are o suprafaţă de 74,80 mp
- sala multimedia are o suprafaţă de 54,80 mp
- biblioteca are o suprafaţă de 74,60 mp
- sala de mese pentru alternativa „Step by step” are o suprafaţă de 54,80 mp
- cabinetul medical al şcolii are o suprafaţă de 15,88 mp
Un motiv de mândrie este şi modernizarea vestiarelor elevilor şi utilarea acestora cu spaţii rezervate păstrării materialului didactic.
Biblioteca, utilată în întregime cu mobilier nou, are un număr de peste 16.000 de volume şi oferă elevilor şi posibilitatea vizionării unor ecranizări ale operelor literare pe un televizor de tip plasmă conectat la DVD player.
Toate sălile de clasă sunt dotate cu mobilier nou, modern, iar procesul instructiv-educativ se desfăşoară prin folosirea unui bogat material didactic. În fiecare sală de clasă se află câte un videoproiector și un laptop, acest lucru ușurând activitatea didactică..
De remarcat este şi existenţa în şcoala noastră a alternativei educaţionale de tip „Step by step”, fiind singura unitate de învăţământ din oraş ce oferă această variantă modernă de învăţare. În consecinţă, instituţia noastră deţine 4 săli de clasă amenajate conform standardelor impuse de M.E.N., săli în care îşi desfăşoară activitatea 116 elevi cuprinşi în această forma de învăţământ.
În privinţa Grădiniţei nr. 13, aflată în structura şcolii noastre, aceasta deţine 4 săli de clasă, modern mobilate, o bucătărie şi un cabinet medical deservit în permanenţă de o asistentă. Starea clădirii în care îşi desfăşoară activitatea grădiniţa este bună, localul acesteia trecând în anii 2008-2009 printr-un program de reabilitare în valoare de 550.000 RON.
Atât şcoala cât şi grădiniţa sunt prevăzute cu apă curentă, canalizare, centrale termice pe gaz proprii, iluminat natural şi artificial. Grupurile sanitare destinate elevilor şi profesorilor au fost dotate cu boilere pentru alimentarea cu apă caldă.
În privinţa şcolii, mai trebuie amintit şi că localul acesteia este cuprins într-un amplu program de reabilitare în valoare de aproximativ 2.600.000 RON, program ce a început în 2008 şi care va continua până la finalizarea investiţiei planificate. Precizăm că până în acest moment, s-a înlocuit tâmplăria exterioară, s-au înlocuit uşile interioare şi exterioare, s-au placat holurile şcolii cu gresie, s-a montat parchet laminat în toate sălile de clasă şi s-au placat cu lambriu pereţii holurilor. Lucrările viitoare se vor concretiza în modernizarea instalaţiei electrice, în placarea cu termosistem a pereţilor şcolii, în asfaltarea curţii unităţii şi în înlocuirea gardului împrejmuitor.